XÀTIVA

I EL SEU PATRIMONI HISTÒRIC I ARTÍSTIC

X Jornades d’Art i Història

Xàtiva 2018

Actes

 

 

 Formato A5, 328 páginas,

PVP 14 €

 

Descripción: Descripción: C:\Users\Ulleye\Pictures\anagramas\Ulleye\Ulleye.jpg

Col.lecció una Ullada a la Historia

 

© Ulleye de esta edición, 2019.

ISBN 978-84-949495-5-5

Dipòsit Legal: V1830-2019

Diseño; Rose House Disenny i Maquetació

  Imprime: By Print, Picassent

 

Si os interesa adquirir este libro u otro de la colección

“Una Ullada a la Història” mirar en

 

http://www.xativa-llibres.com

http:// www.ulleye.com  (secció publicacions)

 

o contactar con nosotros por medio de

 

a) correo electrónico:

ulleye@ulleye.com

 

b) correo postal:

ULLEYE

Apartado de Correo 170

46800 XÀTIVA

  

 


 

Deu anys, deu jornades d’Art i ´Història a Xàtiva

 

Deu anys de jornades d'art i història a Xàtiva sols són possibles si els i les ponents aporten la seva investigació sobre els temes que fan referència a Xàtiva i els seus voltants i els assistents participen any darrer any en elles. Per això, volem donar les gràcies a tots i totes els que fan possible aquestes jornades cada any.
 
Va nàixer com curs d'estiu a Xàtiva, un intent que a Xàtiva la calor no sols siga el protagonisme principal de l'estiu sinó per aportar als dies de vacances, unes vacances amb cultura.
 
Cada any no sols la paraula és protagonista sinó que les imatges i la lectura són un possible a través d'aquestes jornades.
 
Tot a partir de la idea que va donar Josep Lluís Cebrián i Molina i que els seus companys del món de l'història van donar suport a i avui són puntals de la convocatòria anual: Albert Ferrer i Orts i Josep Marí Lozano, o el cronista de Xàtiva: Agustí Ventura i Conejero, sense oblidar als que cada any estan amb nosaltres entre les dates tan xativines com Sant Feliu i la Mare de Déu de la Seu que han omplit les jornades de la seua sabuderia històrica científica i que per què conste en les seues aportacions nomenem a continuació d'aquest text.
 
Moltes gràcies a tots i totes per fer possible aquesta anual convocatòria. I no volen oblidar el record de Lorenzo Hernández Guardiola que aquest any a sortir del nostre món i va ser un dels participants en elles i autor de diversos dels llibres publicats per Ulleye en els darrers anys sobre història de l'art i de la segona novel·la editada per la nostra editorial.
 
Antonio López Alemany 
Universitat de València.  Novetlè, estiu de 2019
 
Conferenciants i guies de les visites de les deu primeres Jornades d’Art i Història de Xàtiva 2009 a 2018:
 
Josep Lluís Cebrian i Molina, Albert Ferrer i Orts, Josep Mari Lozano,  Beatriu Navarro i Buenaventura, Agustí Ventura i Conejero, Francisco Fuster Serra, José Luis March Ramos, Josep Cerdà i Ballester, Emili Balaguer i Perigüell, Joan Aliaga Morell, Josep A. Ferre Puerto, Matilde Miquel Juan, Ximo Company Climent, Javier Jordá, Mercedes González, Lorenzo Hernández Guardiola, Isidre Puig Sanchis, Joan Quilis i Rodenas, Carles Miret i Estruch, Josep Gisbert i Santonja, Alexandre Ros i Ros, Juan Ignacio Pérez Giménez,  Carme Llanes i Domingo, Reyes Borredà Mejías, Ángel Velasco Berzosa, Ramon Aznar i García, Amadeo Serra Desfilis, Mª Pilar Hernando Serra, Francisco Orts Ruiz, Vicent Guerola Blay, Germán Ramírez Aledón, Antoni Grau Mompo, Josep Vicent Vidal, Víctor García Enguix, Llum Juan i Liern, Vicent Torregrosa Soler, Josep Sanchis Martínez, Josep Manel García Company, Frederic Aparisi i Romero, Ana Reig, Juan Miguel Font, Alícia Vendrell, Estefanía Ferrer del Rio, Vicent Artur Moreno, Quique Gandía, Abel Soler, Josep-V. Ferre Domínguez, Rafael Martínez Porral, Ioana Sintimbrea, Josep Monferrer i Guardiola, Francesc Granell Sales, Adrià Besó Ros, Rubén Gregori Bou, Vicente García Ros, Lidia Ana Rocher Orengo, Federico Iborra Bernad, Emili Moscardó Sabater, Roser García Peris, Pascual Muñoz Mira i Vicente Gabriel Pascual Montell.

  


Índex

 

Deu anys, deu jornades d’Art i Història a Xàtiva.

Antoni López i Alemany. Universitat de València.

VII

 

 

Els Mercedaris de Xàtiva entorn a l’Alcúdia dels Crespins: Beniabdumel, Benicaró i altres alqueries. Agustí Ventura i Conejero

1

 

 

La plaza Barroca: el “no lugar” donde sucede la vida.

Rosario Cruz García Peris

23

 

 

Rodrigo de Mendoza, un ilustre preso en el castillo de Xàtiva.

Estefania Ferrer del Rio

47

 

 

La peste negra en la gobernación de Xátiva siglos XV-XVII:  la gran mortandad.

Pascual Muñoz Mira

73

 

 

Restauración de la ermita del Puig, fase 9ª.

Vicent Torregrosa Soler

81

 

 

El palau dels Sanç de Vallès a Xàtiva: vers la recuperació d’una arquitectura perduda.

Vicente Gabriel Pascual Montell

157

 

 

El mestre d’Onil, pintor dels segles XV-XVI.

Josep Lluís Cebrián i Molina

 

261

Cartell, programa e imatges de les X Jornades d’Art i Historia

 

297

Catàleg dels llibres, art i música d'Ulleye

313

 

Volver a principal